Pivot Park

Life sciences community in Oss

Pivot Park is de spil in een bloeiend netwerk van bedrijven en kennisinstellingen die direct en indirect betrokken zijn bij innovatief onderzoek op het gebied van Life Sciences. We bieden onderdak aan een verscheidenheid aan bedrijven, met gespecialiseerde kennis, in een open innovatiecultuur.

 

Wat we bieden
Een boeiende omgeving waar samenwerking en diversiteit centraal staan. Nieuwe én bestaande life-sciencesbedrijven hebben hier de mogelijkheid elkaar te inspireren tijdens netwerkbijeenkomsten, projectmatige samenwerkingen of wetenschappelijke congressen. Het resultaat: boeiende kruisbestuivingen, die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een gezonde samenleving. Pivot Park biedt hiervoor de basis: een optimale infrastructuur, state-of-the-art faciliteiten en een schat aan kennis en ervaring.

Open innovatie
Ook buiten de poorten is open innovatie en samenwerking mogelijk. Met bedrijven, maar ook met de beste vakgroepen van universiteiten en hogescholen in de wijde omgeving. Pivot Park is daarbij niet gebonden aan één universiteit of kennisinstituut: we streven nationale en internationale samenwerkingen na. Een open community zonder grenzen!

Middelen en mogelijkheden
Naast infrastructuur, kennis en faciliteiten, zijn voor ambitieuze starters en doorgroeiers op het Pivot Park extra financiële middelen beschikbaar. Via de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) hebben starters en doorgroeiers mogelijk toegang tot kapitaal om zo de groei van ondernemingen te ondersteunen in elke fase van ontwikkeling. We vertellen geïnteresseerde ondernemers graag meer over de mogelijkheden.

De meeste science parken hebben jaren nodig om een complete infrastructuur met goede, gedeelde faciliteiten op te bouwen. Pivot Park is gestart vanuit de bewezen efficiënte en hoogwaardige infrastructuur op het terrein van MSD.

Zo biedt onze campus u incubatormogelijkheden van goed geoutilleerde laboratoria voor kortere of langere tijd. Dit biedt grote voordelen wanneer u zich als bestaand bedrijf vestigt, maar ook als u als starter begint. Onze compleet ingerichte werkplekken in chemische en biologische labs kunnen bijvoorbeeld een uitkomst bieden bij het aantonen van uw Proof of Concept. Zo komt financiering van uw project een belangrijke stap dichterbij!

State-of-the-art kernfaciliteiten: dankzij flexibiliteit en maatwerk maken we ze beschikbaar voor ambitieuze bedrijven in life sciences. Een hoogwaardige infrastructuur zorgt voor een solide vertrekpunt. Gericht op startende ondernemingen, maar óók op bedrijven die een volgende stap willen maken, en daarmee complexere behoeftes hebben.

Onze kernfaciliteiten

 • Hoogwaardige in-vitro en in-vivo farmacologische laboratoria;
 • Een groot aantal moderne chemische laboratoria voor synthese en analyse;
 • Aantrekkelijke starterspakketten, variërend van simpel glaswerk tot geavanceerde apparatuur als HPLC’s en parallelle syntheseapparatuur;
 • Toegang tot NMR kernfaciliteiten kan worden georganiseerd via Spinnovation Analytical met gebruik van een volledig geautomatiseerd systeem;
 • Twee pilot plants.
  Een voor productie van formuleringen, waarin Bioconnection de dienst aanbiedt van steriele afvulling en vriesdrogen van vials en spuiten, uitgevoerd door een ervaren en gespecialiseerd team. De steriele afvulplant is daarbij ingericht voor high-end biotechnologische producten. In de andere pilot plant is ChemConnection B.V. gehuisvest. ChemConnection is GMP gecertificeerd en biedt met haar zeer ervaren team diensten aan op het gebied van process R&D en GMP productie van actieve ingrediënten, nanomedicijnen en liposomen.
  Bioconnection en ChemConnection werken nauw samen enbieden gezamenlijk de volledige supply chain van actieve ingrediënten,nanomedicijnen, liposomen en andere geavanceerde farmaceutische producten aan;
 • Het Pivot Park Screening Centre (PPSC), met een Open Access lab voor laboratoriumautomatisering.
  Dankzij onze faciliteiten en expertise kunnen bedrijven hun experimenten met microtiterplaten efficiënter uitvoeren en opschalen met behulp van automatisering;
  Tevens biedt het PPSC een High Throughput Screening faciliteit met state-of-the-art robotopstellingen en een stoffenbibliotheek van meer dan 225.000 stoffen. Hét startpunt voor het vinden van nieuwe medicijen.

Pivot Park biedt een complete infrastructuur met goede, gedeelde faciliteiten. Compleet, dus er zijn óók vergaderzalen, een groot auditorium, een restaurant en gemeubileerde kantoorruimtes beschikbaar.

Pivot Park huisvest niet alleen maar R&D-bedrijven. Diverse consultancybedrijven en dienstverleners in de farmaceutische branche zijn ook gehuisvest op het terrein. Patentgemachtigden, registratiedeskundigen, projectmanagementbureaus, IT-professionals of andere farmaceutische dienstverleners zijn ook meer dan welkom op het park.

Pivot Park werkt ook nadrukkelijk aan het creëren van een community van samenwerkende bedrijven

Offered Spaces:
 • Laboratory

Availability:
 • Rent (for a period of ≥ ½ year)

Type of lab:
 • Biotech | Life Sciences

Biosafety level:
 • BSL I
 • BSL II

Additional spaces:
 • Office spaces
 • Meeting rooms
 • Cold storage
 • Chemical storage

Additional services:
 • Reception desk services
 • Restaurant
 • Security services

Nearest airport:
 • Eindhoven AirportCONTACT

+31(0)6 23 05 00 15
contact@labforrent.nl

CoC number: 65378407

FOLLOW US

BE KEPT INFORMED?

Sign up for the LabForRent newsletter