PEO

Flexibelste praktijkcentrum voor eiwitonderzoek

Het Praktijkcentrum voor Eiwit Onderzoek (PEO) is een shared facility dat zich ontwikkelt tot open innovatiecentrum voor eiwitten van natuurlijke herkomst.

Het PEO is voor bedrijven die duurzaam en slim willen innoveren met eiwitten van natuurlijke herkomst om te komen tot nieuwe en betere extracten, ingrediënten, voedingsmiddelen, diervoeder of non-food producten.

Daarmee richt PEO zich op innovatieve ondernemers, R&D- en productiemanagement en op business developers van start-up’s, scale-up’s en grote bedrijven in de sectoren Agro, Food, Feed, Biobased en Fine chemicals. Meer informatie: zie bic-achterhoek.

Het PEO maakt samen met de programmalijnen ‘Mineralen uit mest’ en ‘Energie uit biomassa en zon’ deel uit van het Biobased Innovation Center in de Achterhoek [Oost Nederland].

Het PEO is gelegen op het Reglionaal Bedrijvenpark Laarberg bij Groenlo [www.laarberg.nl]. Met een eigen oprit naar de N18, op 20 minuten rijden van Duitsland. De Achterhoek ligt na Eindhoven in de meest innovatieve maakregio van Nederland. In de nabijheid van de Universiteit Twente. Het kent veel foodbedrijven en is bij uitstek een agrarische regio. Bijna 80% van het grondgebied is agrarisch met grote mogelijkheden voor de teelt van eiwitrijke gewassen.

Het PEO levert laboratoriumruimte, onderzoek- en productievoorzieningen en expertise voor onderzoek en ontwikkeling, opschaling van productie en raffinage:

 • Gezamenlijke testruimte/laboratoriumfaciliteit
 • Kantoor- en vergaderruimte
 • Faciliteiten voor routinematige analyses en kwaliteitscontrole

De basisapparatuur bestaat uit Rotavapor, centrifuges, spectrofotometer, Kjeldahl eiwitbepaling, droogoven, HPLC, membraanopstelling + pompen, koel-/ vriesapparatuur, zuurkasten, labtafels, explosieveilige opslagkast en de benodigde magazijnopstellingen en klein apparatuur.

Op het moment dat uw onderneming de stap kan zetten naar een demo of full scale fabriek dan kan dat op het Regionaal Bedrijvenpark Laarberg. Bijvoorbeeld op het biobased transitiepark. Bedrijven tot en met milieucategorie 5.1 zijn welkom. We bieden aantrekkelijke erfpachtconstructies om de aanloopkosten te drukken en hulp bij het verkrijgen van de juiste financieringsvorm.

Het PEO is niet alleen maar een lab-faciliteit voor eiwitonderzoek. Het wordt een innovatie hub waar foodbedrijven hun reststromen door de aangesloten kennisinstellingen kunnen laten onderzoeken.
Het praktijkcentrum wordt een onderdeel van een totale eiwitketen Oost Nederland. Samen met de overheid, kennisinstellingen en maatschappelijke instellingen wordt de focus gelegd op het creëren van haalbare kansrijke verdienmodellen. Een netwerk om u te helpen bij het beschikbaar krijgen van de grondstoffen en kennis, de bouw van de installaties en de afzet van de eindproducten.
Er kunnen in de regio ook eiwitrijke gewassen geteeld gaan worden. Wij hebben contact met meer dan 350 agrarische ondernemingen. Zij zijn de leveranciers van de mest voor de eerste bio-raffinage fabriek van de wereld die binnenkort op Laarberg wordt gebouwd. Niet alleen het biogas maar ook de CO? en alle mineralen komen beschikbaar. Dit is bijvoorbeeld weer interessant voor de teelt van de zeer eiwitrijke waterlinzen.

Offered Spaces:
 • Laboratory

Availability:
 • (Joint) use (for several days to some months)

Type of lab:
 • Biotech | Life Sciences

Additional spaces:
 • Office spaces
 • Meeting rooms
 • Cold storage
 • Frozen storage
 • Chemical storage

Additional services:
 • Reception desk services
 • RestaurantCONTACT

+31(0)6 23 05 00 15
contact@labforrent.nl

CoC number: 65378407

FOLLOW US

BE KEPT INFORMED?

Sign up for the LabForRent newsletter